perjantai 26. joulukuuta 2014

Jouluherkkuja - Kanelinen juustokakku

Tänä vuonna Tapaninpäivä kahvipöytää pääsi koristamaan baileys liköörillä ja tummalla siirapilla maustettu kanelinen juustokakku, johon lisäsin vielä sitä omatekemääni uuniomenahilloa pohjan päälle. Kakun täytteestä ei olisi voinut tulla enempää onnistuneempi, todella pehmeä ja kuohkea rakenne kakussa sai sen oikein sulamaan suuhun. :P Päällä koreilee marsipaanista tehty joulutähti.
Resepti on otettu pirkka lehdestä.

Pohja:
1/2 pkt Bastogne keksejä
n.50 g voita

Täyte:
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1-2 rkl kermalikööriä
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora vanilla)

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksin murut pohjalle (tässä vaiheessa levitä pohjan päälle hillo jos käytät) ja siirrä jääkaappiin odottelemaan.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota vaniljavaahto eri kulhossa. Toisessa kulhossa sekoita tuorejuusto, siirappi ja mausteet keskenään ja yhdistä massat.
4. Kuumenna kermalikööriä mikrossa tai kattilassa ja liota liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
5. Kaada täyte pohjan päälle, kopsuttele vuokaa vasten pöytää muutaman kerran ettei ilmakuplia jäisi täytteeseen. Siirrä kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi, tai anna olla yön yli jääkaapissa.
Koristele ja Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti