perjantai 6. marraskuuta 2015

Puolukka-kinuski täytekakku

Puolukka-kinuski täytekakku
30 hengelle/halkaisija 28 cm

 
Pohja:
10 munaa
4 dl sokeria 
4 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja 
1,5 tl leivinjauhetta 
1,5-2 rkl kanelia
 Kostutukseen maitoa

Täyte:
1,5 dl kermaa 
750 g vaniljajogurttia 
400 g puolukka survosta
1,5 rkl vaniljasokeria 
7 liivatetta

Kinuski:
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria

 Reunoille 6 dl kermaa. 
Kerman riittävyys riippuu kuinka isoa tyllaa käyttää.
Koristeluun käytin tuoreita puolukoita ja sokerimassasta tein pari käpyä.

  •  Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. 
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi varovasti käännellen jauhot joukkoon.
  • Kaada taikina rasvalla voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista n.40 minuuttia ja varmista kypsyys hammastikulla.
  • Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti,vaniljasokeri ja puolukkasurvos. Sulata liivatteet pieneen määrään nestettä ja vatkaa hyvin täytteen joukkoon.
 HUOM!
Täytteestä tulee aika löysää joten suosittelen kokoamaan kakun irtopohjavuokaan, myös tavallinen kakkuvuoka käy, mutta kootkaa kakku vuokaan väärin päin koska kakku on helpompi kumota oikein päin.
  •  Kostuta pohjat hyvin ja täytä kakku. Siirrä kylmään muutamaksi tunniksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  • Keitä kermaa ja fariinisokeria maltillisesti teflonpintaisessa kattilassa n.15-20 min välillä sekoittaen. Kinuski on valmista kun tiputat pienen nokareen kinuskia kylmään veteen ja saat sen ehjänä nokareena pois vesilasista. (Itse tein tavan kattilassa mutta sekoittelin herkeämättä.) 
  • Anna kinuskin jäähtyä ennen kuin kaadat sitä kakun päälle, siirrä kylmään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti