perjantai 8. tammikuuta 2016

Kreikkalaista pikaruokaa-gyrot-suomalaisella twistillä


Eilen iski mahdoton matkakuume kreikan lämpöön... varsinkin kun tiedossa on kreikan reissu ensi syksylle perheen ja paremman puoliskon voimin!
Eilen vietettiin sitten kreikkalainen päivällinen kreikkalaisen musiikin soidessa!
Aijai kyllä kelpoo!

Hirvenliha gyrot


Flatbread pita:
10-11 kpl

4 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
3,5 dl maitoa
0,5 dl vettä
9-10 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl sitruuna-oliiviöljyä

Lämmitä maito ja vesi n.42 asteiseksi ja lisää sinne
sokeri ja kuivahiiva ja sekoita.
Anna sen seistä kunnes neste alkaa kuplia ja vaahdota, n.5 min.

Sekoita jauhot ja suola puuhaarukalla maitoon ja lisää öljy.
Nosta jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa käsin 4-5 min.

Sivele kulhoon öljyä ja siirrä taikina siihen kohoamaan 40 minuutiksi
tai kunnes se on kohonnut kaksikertaiseksi. Peitä astia kostealla keittiöpyyhkeellä.

Jaa taikina 10-11 yhtä suureen osaan ja kaulitse niistä ohuita pyöreitä lättyjä, (itse sain niistä halkaisijaltaan noin 26 cm) ja paista keskilämmöllä öljyllä sivellyllä paistinpannulla niin, että ne saavat pintaan hieman väriä, noin 2-3 min per puoli.


Tsatsiki:

4 dl kreikkalaista luonnon jogurttia
3/4 kurkkua
1 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä
5 rkl sirtuuna-oliiviöljyä

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja siirrä siivilään suolan kanssa ja itketä kurkusta suurinosa
vesi pois n.10 min. Ja puristele vielä loput vedet pois käsissä. Siirrä tarjoiluastiaan.

Halutessaan jogurttia voi valuttaa suodatinpussin tai liinaharson läpi yön yli, mutta
itse en alkanut valuttamaan. Eli lisää jogurtti kurkun sekaan.

Murskaa valkosipulit mukaan ja lisää öljy ja sekoita. Anna tsatsikin tekeytyä rauhassa noin 2 tuntia ennen tarjoilua.

Meidän gyrojen väliin pääsi lisäksi perinteisesti salaattia ja tomaattia sekä ranskanperunoita ja raakaa sipulia ja vielä suomalaisen twistin näihin etelän herkkuihin teki suomalaisen hirven liha.

Jäisestä lihasta saa helposti vuoltua lihaa. Sitten vaan pannulle tilkka rasvaa ja lihat kypsymään, mukaan vielä ripaus suolaa,maustepippurijauhetta ja viispippurirouhetta ja....

....KALI OREXI!
Hyvää ruokahalua!






1 kommentti:

  1. Teeppä joku esittelypostaus susta ja sun paremmasta puoliskosta :)

    VastaaPoista