perjantai 27. maaliskuuta 2015

Omena-kaura murupiirakka

Torstai aamu alkoi ajatuksella leipoa jotain iltapäiväksi, kun vanhemmat ja velipoika
olivat tulossa auttamaan uudelle asunnolle.
Tän viikon tavarat on olleet hiukan levällään hylly uudelleen kokoomatta ja taulut lattialla.
Joten sain sitten perheestä vähän apuja. :)
Torstai aamulla loihdin sitten omenapiirakkaa!

Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 isoa omenaa
kanelia
vaniljasokeria

Muruseos:
 50 g margariinia
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita

*Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka ja leivitä se korppujauhoilla.
1. Kuori omenat (kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria), pilko sopivan kokoisiksi paloiksia ja mausta.
2. Vaahdota margariini ja sokeri ja lisää muna joukkoon hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdotetun margariinin joukkoon.
4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja levitä omenat siihen päälle. 
5. Paista 10 minuuttia ja tee sillä aikaa muruseos.
6. Sulata margariini ja lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja sekoita.
7. Lisää muruseos piirakan päälle ja paista vielä 10-15 minuuttia.

Tarjoile hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera ja nauti! :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti