maanantai 23. helmikuuta 2015

Lime/valkosuklaa-mansikka herkku

Tulipa taas herkkuja tehtyä ja herkuteltua!
Oltiin kaverin kanssa sovittu, että lauantaina 21.2. tehdään ruokaa!
Oikeastaan tarkoituksena oli haastaa kaveri siten että minä tuon ruoka-aineet ja hän tekee mitä sitten ikinä mieleen juolahtaa!
No ei se tietenkään niin ihan mennyt... oltiin sovittu monen sattuman kaupan jälkeen että tehdään lohta kun sitä halvalla saadaan... ja reiluna totta kai otin ehdotuksia
(ehdotuksen tässä tilanteessa)
vastaan, ja niinhän siinä kävi että kaupasta mukaan lähti ainekset
tuorepastaa uunilohella kermaviilikastikkeen kera ja salaatille!
Vaikkei haaste mennyt ihan niin ku sen piti, mutta pääasiahan on se että ruoka oli
IHAN TÖRKEEN HYVÄÄ!!

Itse halusin vähän "yllättää" ja tehdä jotain hyvää jälkiruokaa, mutta koska tämä
kaveri on vähän uusi tuttavuus niin piti tehdä hieman taustatutkimusta ennen kun uskalsin tehdä mitään ratkaisevaa!
Näissä annoksissa on tuhdisti tavaraa, mutta kyllä ne saatiin aika pian hutkittua parhaisiin suihin!


2 dl vispikermaa
Lime-valkosuklaa täyte:
3/4 osa kermasta
½ prk lime-valkosuklaarahkaa
100 g mascarponea
1 limen raastettu kuori
½ limen mehu
2 liivatetta
n.100 g valkosuklaata 
1 tl vaniljasokeria
Mansikka täyte:
1/4 osa kermasta
1 dl mansikkasurvosta
(itse lisäsin ruokalusikallisen kotitekoista mansikkahilloa joukkoon)
1 tl vaniljasokeria
1 liivate
+
tuoreita mansikoita
Päälle:
3 dl mansikkasurvosta
maun mukaan sokeria
2 liivatetta

-Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen.
-Vaahdota kerma ja jätä se vähän löysemmäksi, koska täytteitä sekoittaessa se vaahtoutuu vielä, jaa se kahteen kulhoon.
-Sekoita molempien täytteiden ainekset sekaisin omissa kupeissaan, liivatetta lukuun ottamatta.
-Sekoita liivatteet täytteisiin vasta kun alat kokoamaan jälkiruokia.
-Kokoamisessa voi käyttää mielikuvitusta! :)
-Siirrä kylmään hyytymään.
HOX! Kun laitat kahta täytettä päällekäin pitää alimmaisen antaa ensin hyytyä ennen kuin lisäät toisen!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti